A A A K K K
для людей із порушенням зору
Веренчанська громада
Чернівецька область, Чернівецький район

Інформує Державна міграційна служба

Дата: 12.10.2022 15:46
Кількість переглядів: 194

Чи можна отримати за кордоном паспорт, оформлений                                           на території України?

В ситуації, коли паспорт був оформлений до початку війни, а його власники перебувають за кордоном, сьогодні опинилося чимало наших співгромадян. Тому одне з найбільш поширених запитань, що надходять на «Гарячу лінію» УДМС у Чернівецькій області: «Чи можна отримати за кордоном паспорт, оформлений на території України?».

Зазначимо, що станом на поточну дату алгоритм пересилання за кордон готових паспортних документів, оформлених на території України, законодавцем не розроблений. Відповідно, ані консульські установи України, ані розташовані за кордоном окремі підрозділи «Паспортного сервісу» такі послуги поки не надають.

Розгляд  багатьох заяв, поданих на оформлення паспортних документів до 24 лютого переважно в підрозділах міграційної служби, що нині  перебувають на окупованих територіях або у зоні активних бойових дій, зараз тимчасово припинено. Про це може свідчити повідомлення електронного сервісу «Перевірка статусу оформлення документів» на сайті ДМС України за посиланням https://dmsu.gov.ua/services/docstate.html  :  «Інформації не знайдено» або «Технічна помилка».

Поновлення оформлення паспорта можливе після відновлення роботи підрозділу або після особистого звернення власника документа про пере-адресацію до будь-якого підрозділу ДМС на підконтрольній території України. Звертаємо Вашу увагу,  що такі заяви не приймаються в електронному вигляді, в тому числі через «Приймальню електронних звернень громадян» (https://dmsu.gov.ua/services/hotline.html ) та не можуть бути подані від імені й за дорученням заявника іншими особами. Також неможливе отримання готового паспортного документа за дорученням заявника іншими особами, окрім випадків, коли йдеться про паспортні документи неповнолітніх осіб до 12 років.

Управління ДМС у Чернівецькій області

 

14 жовтня  міграційна служба Буковини працюватиме в штатному режимі

Звертаємо увагу буковинців, внутрішньо переміщених осіб, іноземців та осіб без громадянства, які проживають на території Чернівецької області, що 14 жовтня 2022 року в День захисників і захисниць України обласний апарат та територіальні підрозділи Управління ДМС у Чернівецькій області працюватимуть в штатному режимі згідно визначеного графіка роботи.

За відсутності позаштатних ситуацій обласний апарат (м. Чернівці, вул. Шептицького, 25), Чернівецькій відділ УДМС у Чернівецькій області (м. Чернівці, вул. Руська, 248-М) та Відділ у справах іноземців та осіб без громадянства УДМС у Чернівецькій області (м. Чернівці, вул. Руська, 183)  у п’ятницю 14 жовтня 2022 року надаватимуть послуги громадянам з 09.00 до 16.45, територіальні підрозділи - з 09.00 до 18.00.

Управління ДМС у Чернівецькій області

 

 

1333.jpg


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь