A A A K K K
для людей із порушенням зору
Веренчанська громада
Чернівецька область, Чернівецький район

Нові сервіси податкової служби України

Дата: 14.09.2023 08:37
Кількість переглядів: 108

Сервіс податкової служби «Електронний кабінет» в допомогу платникам

 

Фахівці Головного управління ДПС у Чернівецькій області  інформують, на сьогодні більшість платників є активними користувачами електронних сервісів ДПС та "Електронного кабінету". Це широкі можливості реалізувати свої обов`язки та права у сфері оподаткування в режимі on-line.

 

 

Зокрема, в «Електронному кабінеті» платники можуть: подати звітність чи заяву, сплатити платежі, отримати довідку про відсутність заборгованості, листуватись з органом ДПС, зареєструватися платником ПДВ, внести зміни до своїх облікових даних, замовити облікову картку платника, отримати довідку про доходи чи витяг з реєстру, зареєструвати РРО чи програмний РРО. Все це можна зробити не виходячи з дому чи кабінету в будь-який зручний для платника час.

 

 

Особливою популярністю серед платників  користується сервіс «Електронний Кабінет». На відміну від інших програм для подання електронної звітності цей сервіс не потребує інсталяції програмного забезпечення та забезпечує цілодобову взаємодію платників податків з органами державної податкової служби за допомогою персональних комп’ютерів та смарт-пристроїв в режимі реального часу, онлайн.

 

 

Знайти «Електронний кабінет» можна за адресою https://cabinet.tax.gov.ua/ , а також на веб-порталі ДПС України.

 

 

Вхід до особистого кабінету здійснюється платником при наявності кваліфікованого електронного підпису, який можна отримати у будь-якого кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг.

 

 

Інформацію щодо отримання електронного підпису можна отримати у секторі реєстрації користувачів Головного управління ДПС у Чернівецькій області за телефоном: (0372) 51-43-79.

 

 

Також для швидкого входу користувач може скористатися QR-кодом (мобільний додаток «ДІЯ»): обрати спосіб входу Дія та «Отримати код»; відсканувати QR-код; підтвердити особу через мобільний додаток «ДІЯ» та підписати Запит.

 

 

Користуйтеся електронними сервісами податкової служби!

 

 

 

 

 

Які способи отримання фіскального чеку покупцем за оплачені товари (послуги) через ПРРО?

 

 

Фахівці Головного управління ДПС у Чернівецькій області  роз’яснюють, Законом України від 20 вересня 2019 року № 128-IX «Про внесення змін до Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» та інших законів України щодо детінізації розрахунків в сфері торгівлі і послуг» встановлено, що суб’єкти господарювання, які здійснюють розрахункові операції в готівковій та/або в безготівковій формі (із застосуванням електронних платіжних засобів, платіжних чеків, жетонів тощо) при продажу товарів (наданні послуг) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, а також операції з приймання готівки для подальшого її переказу зобов’язані надавати особі, яка отримує або повертає товар, отримує послугу або відмовляється від неї, в обов'язковому порядку розрахунковий документ встановленої форми та змісту на повну суму проведеної операції.

 

 

Відтак, фіскальний чек може бути створений в паперовій та/або електронній формі (у тому числі, але не виключно, з відтворюванням на дисплеї пристрою, на якому встановлений програмний реєстратор розрахункових операцій QR-коду, який дозволяє особі здійснювати його зчитування та ідентифікацію з розрахунковим документом за структурою даних, що в ньому міститься, та/або надсиланням електронного розрахункового документа на наданий такою особою абонентський номер або адресу електронної пошти).

 

 

 

 

 

Головне управління ДПС у Чернівецькій області

 

 

Відповідальна за контакти зі ЗМІ та громадськістю:

 

 

завідувач сектору комунікацій Коцим’юк Марія Михайлівна (т./ф.): (0372) 54-55-76

 

 

e-mail: cv.official@tax.gov.ua (для публічних запитів)

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь