A A A K K K
для людей із порушенням зору
Веренчанська громада
Чернівецька область, Чернівецький район

Актуально

Дата: 12.02.2024 15:31
Кількість переглядів: 97

Увага!

 Порядок  одержання посвідчення про право роботи з пестицидами!

       Управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій  області інформує, що з 28 червня 2023 року набрала чинності Постанова КМУ від 9 травня 2023 р. № 458 «Про затвердження Порядку одержання посвідчення про право роботи з пестицидами», що визначає умови одержання посвідчення про право роботи з пестицидами особами, діяльність яких пов’язана з організацією робіт із зберігання та/або застосування пестицидів або з проведенням робіт з їх транспортування, зберігання, застосування, а також з торгівлею пестицидами.

      Постановою передбачено осучаснення процедури одержання посвідчення на право роботи з пестицидами, яка включатиме такі елементи:

  • організацію та проведення навчання;

  • тестування та видачу Свідоцтва про навчання;

  • видачу Посвідчення про право роботи з пестицидами;

  • збільшено термін дії Свідоцтва з року до двох років;

  • запровадження можливості проведення навчання у дистанцій формі.

       Для проходження навчання з питань безпечного поводження з пестицидами особи подають у паперовій або електронній формі до територіального органу Держпродспоживслужби заяву за формою згідно з додатком 3 Постанови КМУ від 9 травня 2023 р. № 458 «Про затвердження Порядку одержання посвідчення про право роботи з пестицидами».

      Також для одержання Посвідчення про право роботи з пестицидами особи або їх уповноважені представники, у разі успішного проходження тестування, подають територіальному органу Держпродспоживслужби заяву відповідно форми, про видачу Посвідчення про право роботи з пестицидами.

        Після навчання з питань безпечного поводження з пестицидами та тестування за його результатами проводиться територіальними органами Держпродспоживслужби в очній або дистанційній формі на платній основі. Розмір плати за проведення такого навчання встановлюється згідно із законодавством.

         Після завершення навчання з питань безпечного поводження з пестицидами особа проходить перевірку знань в територіальному органі Держпродспоживслужби шляхом письмового тестування. Для забезпечення максимальної прозорості тестування здійснюється відеофіксація його проведення за допомогою технічних засобів, що мають функції відеозапису. У разі успішного проходження тестування територіальний орган Держпродспоживслужби видає особі у паперовій формі або у формі електронного документа Свідоцтво про навчання. Посвідчення видається територіальними органами Держпродспоживслужби на безоплатній основі особам за умови досягнення ними 18 років та наявності чинного свідоцтва про проходження навчання.

       Зазначаємо, що Допуски (посвідчення) на право роботи, пов’язаної з транспортуванням, зберіганням, застосуванням та торгівлею пестицидами і агрохімікатами, видані до набрання чинності цією постановою, є чинними протягом строку, на який вони видані.

        Довідково. Дія цього Порядку не поширюється на фізичних осіб, які застосовують пестициди для власних потреб, не пов’язаних з провадженням господарської діяльності, за умови, що такі пестициди дозволені для роздрібного продажу населенню у дрібнофасованому вигляді.

        Особи, діяльність яких пов'язана з транспортуванням, зберіганням, застосуванням та торгівлею пестицидами і агрохімікатами, повинні мати при собі під час виконання роботи допуск, медичну книжку і наряд на виконання такої роботи.

        Детальну інформацію можна отримати звернувшись в Управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області за адресою м. Кіцмань, вул. Механізаторів 8-А.

Інна Боднар - державний фітосанітарний інспектор ГУ Держпродспоживслужби в Чернівецькій області.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь